Министерството на външните работи реагира остро срещу благотворителната кампания на Руското

...
Министерството на външните работи реагира остро срещу благотворителната кампания на Руското
Коментари Харесай

МВнР остро осъди кампанията за дарения за руската агресия

Министерството на външните работи реагира остро срещу благотворителната акция на Руското посолство за събиране на средства в помощ за съветските военни, участващи във войната в Украйна, наричана от Кремъл " специфична военна интервенция ".

" Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушаванена европейските наказания, наложени на Руската федерация, са безусловно неприемливи ", безапелационни са от ведомството.

От там показват още, че банкови преводи към посочените от Руското посолство сметки няма по какъв начин да бъдат осъществени, защото те са обект на ограничаващи ограничения на Европейския съюз.  " България припомня позицията си, че изрично осъждаме съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право ", споделят от Външно.

Междувременно адвокат Стоян Мадин обяви, че е сезирал прокуратурата по случая да ревизира дали има съучастничество във военни закононарушения под формата на помагачество от български жители или чужденци, намиращи се в България, посредством даване на финансови средства за подкрепяне на съветски военни, които може да са направили военни или други интернационалните закононарушения. Веднъж сезирана, прокуратурата е длъжна да образува най-малко инспекция и да се мотивира има ли задоволително данни за закононарушение. Ако отговорът е позитивен, би трябвало да се образува следствие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР